logo Skeleton site Skeleton site

Kennismaken met sporten: Gewoon Gaon 

07 april 2022

Van lopend rugby tot gratis curlen, tijdens de #GewoonGaon campagne van de gemeente Tilburg komen inwoners (weer) in beweging en maken ze kennis met nieuwe sporten. Het aanbod is gratis.

mensen in een kring bij walking rugby

Het gratis en vernieuwende aanbod wordt mogelijk gemaakt vanuit de Sport Lokaal subsidie. Verenigingen kunnen daardoor nieuw aanbod creëren om andere doelgroepen aan te spreken. Zo bedacht Rugby Club Tilburg Walking Rugby. Een aangepaste spelvorm waarin er minder fysiek contact is en de focus ligt op participatie en uitdaging. Maar inwoners kunnen ook kennismaken met een sport dankzij de subsidie. Zo zijn er voor jongeren gratis proeflessen cardio-kickboksen bij Jelle’s Gym en organiseerde Curling Club Tilburg een open avond.  

“Curling is net schaken, maar dan op het ijs”, aldus Wouter Kok, Voorzitter Curling Club Tilburg. Hij is blij dat hij meer mensen kennis heeft laten maken met zijn sport. “Het was een geslaagde open avond. Door de actie hebben we ruim 50 personen kunnen laten ervaren hoe mooi Curling is. Hopelijk melden zich daardoor ook nieuwe leden bij de club.”

Ruim dertig verenigingen en clubs hebben tot nu toe gebruik gemaakt van de subsidie. Aanvragen is nog mogelijk tot eind april. Het huidige aanbod is te vinden via sportintilburg.nl/gewoongaon.