Energiebespaarbox bij advies van een energiecoach

De gemeente Tilburg biedt inwoners gratis energieadvies en een handige energie bespaarbox aan. Dat is goed voor de portemonnee, het woonplezier en het klimaat. Deelnemers krijgen een bespaarbox met onder andere radiatorfolie, tochtstrips en een slimme stekkerdoos. Speciale coaches geven persoonlijk praktische tips over het gebruik van de bespaarmiddelen. Hierdoor kan de energierekening dalen met meer dan 100 euro per jaar.

Hoe werkt het?

Er komt een energiecoach uit Tilburg bij je thuis met een gratis Energiebox. De energiecoach vertelt hoe je daarmee geld kunt besparen. Het bezoek van de energiecoach duurt ongeveer een uur. Na het bezoek krijg je een adviesrapport. Met het opvolgen van het advies en het juiste gebruik van de producten uit de Energiebox kun je tot €130,- per jaar besparen.

Alleen inwoners die een brief hebben ontvangen kunnen zich aanmelden voor dit project.  

Uitgebreid advies 

De energiecoach adviseert alleen over de producten in de bespaarbox. Loop je liever samen met een energieadviseur door jouw huis, om de mogelijkheden voor besparingen of verduurzaming in kaart te brengen? Dan is het energieadvies op maat wellicht beter geschikt. 

De energiebespaarbox is een initiatief van de gemeente Tilburg en woningcorperaties. Voor deze pilot zijn een aantal wijken geselecteerd. De bedoeling is dat de coaches na een jaar aan ongeveer 700 huishoudens bespaaradviezen hebben gegeven.