Zon op je dak Tilburg

Je kunt nu voordelig en makkelijk zonnepanelen aanschaffen met hulp van de gemeente. In het alles-in-één pakket zit de financiering, aanleg én vijftien jaar service en onderhoud van de panelen. Het levert meer op dan het je kost én is beter voor het milieu! Ons aanbod geldt voor 2021 en 2022.

De voordelen op een rij

 • Financiering

  Heb je geen spaargeld of extra hypotheek? Dan is dit aanbod geschikt voor jou. Je krijgt een lening via de gemeente, tegen een gunstige rente van 0,75%. De lening mag je in 15 jaar aflossen. Er zijn geen inkomsenseisen.

 • 15 jaar garantie

  Je krijgt een kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem. Extra opties, zoals aanpassing van de meterkast, mag je meefinancieren in de lening. Het aanbod is inclusief 15 jaar service en onderhoud.

 • Heldere informatie

  Wij nemen lastig uitzoekwerk uit handen en informeren je helder en objectief. De offerte is compleet, met eventuele extra opties, zonder verborgen meerwerk kosten, inclusief de administratiekosten voor de lening.

 • Lokale leverancier

  De gemeente heeft een uitvraag gedaan bij leveranciers. Hoppenbrouwers heeft het beste aanbod gedaan voor het totaalpakket. We hebben naast de prijs ook op andere criteria beoordeeld. Zoals de organisatie, ervaring, kwaliteit, werkwijze, service en garantie.

 • 100% begeleiding

  Alles wordt voor je geregeld: financiering, offerte, coördinatie van de btw-teruggave, aanleg, 15 jaar monitoring en onderhoud. Je krijgt persoonlijk advies en uitleg. Een storing wordt snel gezien en verholpen. 

 • Lagere energierekening

  Je profiteert direct van de opbrengst van je panelen. Door de slimme financiering en 21% btw-teruggave zijn de kosten lager dan de opbrengsten. Zon op je dak scheelt geld én spaart het milieu!

Hoe werkt het?

Zon op je Dak uitgelegd in 2.5 minuut:

Na inschrijving wordt contact met je opgenomen door de leverancier, Hoppenbrouwers Techniek. Zij maken een proefberekening voor het aantal panelen en de geschatte opbrengst. Daarna komt een adviseur bij je thuis, waarbij alle corona regels in acht worden genomen. Bij dit huisbezoek bekijkt de adviseur de situatie en bespreekt hij met jou de wensen en mogelijkheden. Is de uitkomst positief en ga je akkoord met de offerte? Dan ga je een overeenkomst met de gemeente aan. Je leent het bedrag voor aanschaf, aanleg en onderhoud van de panelen. De lening betaal je in 15 jaar terug. De installatie is vanaf de eerste dag jouw eigendom. Door de gunstige regeling profiteer je meteen van de opbrengst uit je panelen. Hoppenbrouwers zorgt vijftien jaar lang voor service en onderhoud. Na vijftien jaar zijn de panelen afgelost en kun je nog jarenlang profiteren van de opbrengst.

Interesse?

Wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Meld je dan aan en vul het inschrijfformulier in. Via de aanmeldknop hieronder kom je direct op het inschrijfformulier bij Hoppenbrouwers.

Het aanbod ’Zon op je dak Tilburg’ is voor huiseigenaren, kleine bedrijven, verenigingen en Vereniging van Eigenaren (VvE) met een woning of accommodatie in de gemeente Tilburg. Daaronder vallen Berkel-Enschot, Biezenmortel, Tilburg en Udenhout. Je kunt maximaal 30 zonnepanelen aanschaffen.

We stellen geen nadere eisen. Zo maken we zonnepanelen voor iedereen mogelijk. Je hoeft zelf geen grote investering te doen. En ook als je maar enkele panelen wil, kun je meedoen.

De gemeente biedt een voordelig alles-in-1 pakket met de financiering, de aanleg én 15 jaar onderhoud van de panelen. We regelen alles voor je en hebben al een professionele en betrouwbare leverancier geselecteerd: Hoppenbrouwers Techniek.

In het pakket zitten zonnepanelen van hoge kwaliteit voor een gunstige prijs (capaciteit: 380 Wp). Je krijgt een lening bij gemeente Tilburg en betaalt slechts 0,75% rente. De lening is zonder BKR-registratie. Zijn er aanpassingen nodig aan de meterkast? Die kun je laten meefinancieren in de lening. De panelen zijn vanaf dag 1 van jou en leveren meer op dan dat je maandelijks betaalt. De installatie wordt de eerste 15 jaar goed gemonitord en onderhouden door Hoppenbrouwers. Dit zorgt voor een optimale opbrengst. Eventuele storingen worden snel gezien en opgelost. Zo nodig worden onderdelen vervangen, ook de omvormer! Na 15 jaar is de lening afgelost. Dan stopt ook het onderhoud. Je kunt nog jarenlang profiteren van de opbrengst van je panelen. Dit aanbod geldt voor 2021 en 2022.

De intake en offerte zijn kosteloos. De gemeente financiert de aanschaf, de installatie en het onderhoud van je zonnepanelen. Gedurende 15 jaar betaal je maandelijks een bedrag aan de gemeente. In het maandbedrag zitten:

 • de aflossing voor de aanschaf en aanleg van jouw zonnepanelen.
 • adminitratiekosten voor je lening.
 • service en onderhoudkosten (inclusief vervanging van onderdelen).
 • 0.75% rente over de totale lening. De rente is zo laag, omdat de gemeente goedkoop geld kan lenen en geen winstoogmerk heeft.

In de meeste gevallen krijg je 21% btw over de aanschafkosten terug van de Belastingdienst. Dit regel je via een (extra) belastingaangifte na installatie van de panelen. Hoppenbrouwers helpt je bij de btw-teruggave.

In de tabel hieronder zie je de totale kosten. Deze zijn afhankelijk van het aantal panelen en eventuele extra opties.

Aantal panelen

Aantal panelen

Vermogen PV-installatie

Totaal, excl. btw en incl. administratiekosten en
15 jaar onderhoud*

Btw* (terug te vragen)

Maandelijkse afbetaling*

4 1520 Wp € 2.148 € 451 € 15
8 3040 Wp € 4.118 € 865 € 29
12 4560 Wp € 6.088 € 1.278 € 43
18 6840 Wp € 9.042 € 1.899 € 64
24 9120 Wp € 11.997 € 2.519 € 85

*Alle bedragen zijn afgerond en bedoeld om een beeld te geven; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De opbrengst per paneel verschilt per jaar en is afhankelijk van de ligging ten opzichte van de zon en bijvoorbeeld schaduw van bomen.

Naast voordelig en zorgeloos zon op je dak, heb je meteen financieel voordeel. Uitgangspunt is dat de besparing op je energierekening groter is dan de aflossing die je maandelijks betaalt. De besparing hangt af van de opgewekte zonne-energie. Hoe meer panelen je hebt, hoe groter het voordeel. Tot 2030 heb je nog extra financieel voordeel van wat je panelen aan het elektriciteitsnet leveren (vanaf 2023 wordt de saldering* afgebouwd). Als je na 15 jaar de lening hebt afgelost, kun je nog jarenlang profijt hebben van je panelen. Hieronder twee rekenvoorbeelden.

 
Besparing

Gemiddeld per jaar
(eerste 15 jaar)

In 15 jaar

Tijdens totale levensduur
(ca. 25 jaar)

Bij 12 panelen € 215 € 3.225

€ 8.000

Bij 4 panelen € 63 € 945 € 2.400

In deze berekening is meegenomen:

 • de btw-teruggave. Hoppenbrouwers coördineert de terugvraag bij de Belastingdienst voor je. Voorwaarde is dat de energienota op naam staat van de persoon die de btw terugvraagt en dat je in de afgelopen 4 jaar niet al van de regeling gebruik hebt gemaakt. Ondernemers die al btw-aangifte doen, kunnen de terugvraag bij deze aangifte meenemen;
 • gemiddeld 25% eigen verbruik van zonne-energie (landelijke richtlijn van Milieu Centraal);
 • de toekomstige salderingsregeling*. Vanaf 2023 kunnen eigenaren van zonnepanelen jaarlijks 9% minder salderen, na 2030 vervalt dit financiële voordeel. De zonnepanelen blijven dan toch voordelig voor je portemonnee.

*Salderen = verrekening van de opbrengst van de zonnepanelen met het eigen gebruik van het elektriciteitsnet. 

Je bepaalt zelf hoeveel panelen je wil aanschaffen. Het soort paneel staat al vast. In het aanbod zit standaard een modern zwart paneel met een capaciteit van 380 Wp. In overleg met Hoppenbrouwers bepaal je waar de omvormer komt. Ook de omvormers en optimizers zijn van goede kwaliteit (merk: SolarEdge).
Let op: je sluit een overeenkomst met de gemeente voor een totaalpakket: financiering, aanleg én onderhoud. Het is niet mogelijk alleen mee te doen voor de aanleg van zonnepanelen.

Na je aanmelding via de website, zal Hoppenbrouwers je vragen om aanvullende informatie. Op basis van deze informatie maakt Hoppenbrouwers een panelenplan en een prijsindicatie. Hierna volgt een huisbezoek waarbij de adviseur alle coronamaatregelen in acht neemt. Bij dit huisbezoek bekijkt de adviseur de situatie en bespreekt hij met jou de wensen en mogelijkheden. Klopt het aantal panelen, hoe gaat de installatie eruit zien, waar kan de omvormer komen, is een aanpassing nodig van de meterkast? Na dit huisbezoek ontvang je het definitieve aanbod. Pas dan beslis je of je meedoet. 

Ben je akkoord met het aanbod? Dan stuur je de getekende overeenkomst naar de gemeente. Vervolgens heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. Na goedkeuring, ontvang je van de gemeente een officieel besluit over je aanvraag. Ook maakt Hoppenbrouwers met jou een afspraak voor de aanleg. Het plaatsen van de installatie gebeurt over het algemeen op 1 dag. Als alles is aangesloten, krijg je uitleg over de monitoring van je zonnepanelen.

Met de service van Hoppenbrouwers wordt je zoveel mogelijk ontzorgd:

 • ze komen bij je thuis voor persoonlijk advies en inspectie van de situatie;
 • ze regelen de aansluiting van je installatie op het elektriciteitsnet;
 • ze helpen je bij de btw-teruggave na aanschaf van je panelen;
 • zo nodig verzorgen ze een aanpassing van de meterkast (de kosten daarvoor kun je laten meefinancieren in de lening).

Na de aanleg van je installatie zorgt Hoppenbrouwers 15 jaar lang voor het onderhoud:

 • maandelijks houden ze in de gaten of jouw panelen voldoende opleveren;
 • elke 5 jaar komen ze langs voor een preventieve check van je installatie;
 • ze maken jouw panelen 1 maal schoon;
 • ze zorgen voor reparatie of vervanging van onderdelen (ook de omvormer) als de installatie niet goed werkt;
 • er is een storingsdienst die je 7 dagen per week kunt bellen bij problemen.

Je gaat een overeenkomst aan met de gemeente Tilburg voor een lening met een looptijd van 15 jaar. Hiermee verplicht je jezelf tot maandelijkse afbetaling. De maandelijkse termijnen berekent Hoppenbrouwers bij de offerte. Voor de maandelijkse termijnen geef je de gemeente een doorlopende incassomachtiging. De aflossing wordt dan telkens automatisch afgeschreven van je bankrekening.

De btw die je betaalt over de aanschaf- en onderhoudskosten van de panelen, kun je terug vragen bij de Belastingdienst (kijk voor de voorwaarden bij ‘Welk voordeel heb ik’). Hoppenbrouwers coördineert dit helemaal voor je.

Betaal je de maandelijkse termijn niet, dan neemt Hoppenbouwers contact met je op. Zo nodig start een incassotraject. Kom je door onvoorziene omstandigheden in financiële problemen? Liefst kijken we dan samen naar een oplossing. Neem hiervoor altijd meteen contact op met Hoppenbrouwers, dit voorkomt veel problemen.

Hoppenbrouwers helpt je bij de btw-teruggave na aanschaf van je panelen. 

De meeste deelnemers kunnen het grootste deel van de 21% btw over de installatie, onderhoud en administratiekosten terug vragen in het eerste jaar na installatie. 
Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld dat de energienota op naam staat van de persoon die de btw terugvraagt en dat je in de afgelopen 4 jaar niet al van de regeling gebruik hebt gemaakt. 

Ondernemers die al btw-aangifte doen, kunnen de terugvraag bij deze aangifte meenemen. 
 

Ja, dat kan: maximaal 1x per jaar en minimaal 500 euro. Je kunt daarvoor een herberekening van de lening aanvragen bij Hoppenbrouwers. 

Op een monument is het vaak ook mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Hiervoor is altijd een omgevingsvergunning nodig. Ook voor panden met een rijks- of gemeentelijk beschermd stadsgezicht geldt deze vergunningsplicht. Hiervoor kunt u terecht bij de gemeente.

Als je verhuist, kan de nieuwe eigenaar van de woning de overeenkomst en de zonnepanelen overnemen. Wil de nieuwe eigenaar dit niet? Dan los je het resterende bedrag in één keer af.

Mocht er iets veranderen in je situatie zoals bijvoorbeeld een verhuizing, overlijden of andere wijzigingen die invloed hebben op de betaling van de panelen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Hoppenbrouwers. Liefst kijken we dan samen naar een oplossing. Neem hiervoor altijd meteen contact op met Hoppenbrouwers, dit voorkomt veel problemen.

Zij kunnen een berekening maken voor de financiële afhandeling van de resterende contractduur. Deze berekening is afhankelijk van de wijziging en wensen voor de aanpassing.