logo Skeleton site Skeleton site

Waarom advies?

Waar kun je het beste beginnen met verduurzamen? Welke maatregelen zijn geschikt voor je woning? Zorg eerst voor een goed inzicht in je situatie. Er zijn verschillende mogelijkheden: van een snelle scan, tot maatwerk advies.

Online energiescan

Met de gratis online energiescans van Milieu Centraal krijg je een eerste indicatie van de mogelijkheden en kosten. Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie, gesteund door het Rijk. 

Energieadvies op maat

Wil je meer informatie om aan de slag te kunnen met concrete maatregelen? In de gemeente Tilburg helpt een team van onafhankelijke adviseurs je graag goed op weg. Direct, met een kort telefonisch advies, of door een (online) afspraak in te plannen voor een uitgebreider advies.

Vraag nu een energieadvies op maat voor jouw woning

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Er zijn in Tilburg meer dan 600 Verenigingen van eigenaren (VvE's) actief. Woningeigenaren die samen optrekken voor het beheer en onderhoud van de gedeelde gebouwen. Als VvE kun je ook gezamenlijk verduurzamen.

Lees verder op de pagina Energieadvies voor Vereniging van Eigenaren op deze website

Zonnecoaches

Brabanders die een collectief project willen starten om zonne-energie op te wekken, kunnen hulp krijgen van een zonnecoach. In de provincie zijn er zes zonnecoaches die inwoners helpen.

Wanneer je voor de eerste keer een collectief zonproject wilt realiseren kun je (onder bepaalde voorwaarden) 30 uur gratis ondersteuning krijgen.

Aanmelden kan via de website zonnecoachesbrabant.nl

Energiebespaarbox met uitleg

Inwoners die een brief hebben ontvangen kunnen online de energiebespaarbox bestellen. Er komt een energiecoach uit Tilburg thuis voor een persoonlijk advies met uitleg over het gebruik van de producten uit de box. Het bezoek van de energiecoach duurt ongeveer een uur. Na het bezoek krijg je een adviesrapport. 

Lees hoe het werkt op deze website