Gratis online energiescan en cadeaubon

Waar begin je met verduurzamen en energie besparen? Ieder huis is anders. Ontdek welke stappen het slimst zijn voor jouw woning.

Om eenvoudig zelf te doen, is er de online energiescan van Milieu Centraal. Hiermee krijg je een vrijblijvend eerste advies. Als huiseigenaar in de gemeente Tilburg kon je tot 1 april 2021 gratis gebruik maken van deze scan. Inmiddels is deze actie gesloten.

Cadeaubon voor bespaarartikelen

Om je direct op weg te helpen met energie besparen, biedt de gemeente je tijdelijk een cadeaubon aan van € 15,-. Die kun je naar eigen wens besteden in de webshop van het Regionaal Energieloket. Je kunt bijvoorbeeld LED-lampen, tochtstrips of radiatorfolie bestellen. Deze actie liep tot 1 april en is inmiddels gesloten.

Meer advies?

Wil je meer weten over de volgorde van stappen, kosten en opbrengsten? Tot en met maart 2022 krijg je flinke korting op een onafhankelijk advies en rapport op maat. Vrijblijvend en afgestemd op je woonsituatie en energieverbruik. Hiervoor werken we samen met professionele adviseurs van de 5 Tilburgse energiecoöperaties. Je kunt kiezen uit 3 opties: een kort telefonisch energieadvies, een online advies of een bezoek aan huis.

Stap voor stap naar een duurzamer Tilburg

Een fijne plek om te wonen, dat willen we voor nu en in de toekomst. Daarom werkt de gemeente Tilburg samen met inwoners, bedrijven en instellingen aan een beter klimaat. We verminderen onze CO2-uitstoot, door energie te besparen en duurzaam op te wekken. Stap voor stap nemen we afscheid van fossiele brandstoffen. Liefst zo snel mogelijk: onze ambitie is dat in 2045 alle gebouwen in Tilburg energieneutraal zijn. Iedereen kan een steentje bijdragen. Door je woning te isoleren en te verduurzamen bijvoorbeeld. Je profiteert direct: van meer wooncomfort, een lagere energierekening én een beter milieu. Met onze voordeelacties helpen we je graag op weg.