logo Skeleton site Skeleton site

Achthoeven

In Achthoeven wordt onderzocht of er interesse is bij een groep bewoners in een duurzaam woning-abonnement. Het abonnement is bedoeld voor woningeigenaren die geen grote bedragen in één keer kunnen of willen investeren, maar die wel graag duurzaam willen wonen. Voor het abonnement betaal je een vast bedrag per maand. Eigen spaargeld of geld lenen, is dan niet nodig.

Het idee is dat je op basis van een woningscan advies krijgt over duurzame oplossingen in huis zoals isolatie, zonnepanelen, warmtepomp etc. Je bepaalt zelf wat je wilt verbeteren. Voor een vast bedrag per maand worden de duurzame aanpassingen in één keer bij je uitgevoerd en worden het onderhoud, de monitoring en de garanties gedurende de looptijd voor je geregeld. Na afloop van het abonnement blijven de energievoorzieningen in eigendom.

Warmtescan

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Je verlaagt de energierekening en verhoogt het wooncomfort, als je warmteverlies tegengaat door te isoleren. Hoeveel en welke besparingsmogelijkheden jouw gevel heeft, kan inzichtelijk worden gemaakt door middel van een thermografische warmtefoto. De voorgevel van de woning wordt vanaf de straat gescand door het gespecialiseerde bedrijf Sobolt. De camera ziet waar aan de buitenkant van het huis warmte lekt. Personen of warmtebronnen in huis zijn niet zichtbaar. 

Voor de 1e warmtescan is Udenhout geselecteerd om in de wijken de Kuil (met 400 grondgebonde woningen) en Zeshoeven (met 730 grondgebonden woningen) aan de slag te gaan. Zij ontvangen eind december een bewonersbrief waarin ze worden geïnformeerd over het proces.